company logo

Forma za prijavuPočetna
AADZ
MOTRENJE POMRČINE SUNCA 2015.
Vijesti
Written by Ivo Dijan   

U petak 20.03.2015. imali smo priliku motriti djelomičnu pomrčinu Sunca sa zadarskog Foruma. Nakon završenog događanja zadovoljni smo učinjenim kao i velikom odazivu građana i medija: Zadarski list, Novi radio, HTV, HR Radio Zadar, 057info, eZadar, Vox TV, RTL televizija, Nova TV, Zadarski.hr i mnogi drugi lokalni internet portali. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su omogućili da se ovaj projekt realizira a osobito Arheološkom muzeju te gospodinu Petru Sapunu na tehničkoj podršci.

Kako je bilo u gradovima širom Hrvatske i svijeta pogledajte u fotogalerijama dok našu fotogaleriju možete vidjeti na našoj FB stranici AAD Zadar.

 
POMRČINA SUNCA 2015.
Vijesti
Written by Ivo Dijan   

20. ožujka ove godine (petak) biti ćemo u mogućnosti popratiti djelomičnu pomrčinu Sunca.

Daleke 1861. godine na staru godinu fratar Antun Dragutin Parčić poznati naš jezikoslovac i prirodnjak te jedan od pionira fotografije u Hrvatskoj snimio je fotografiju djelomične pomrčine Sunca koja spada u pet najstarijih fotografija Sunca na svijetu..................11. kolovoza 1999. godine Astronomsko astronautičko društvo Zadar organizira na prostoru ispred Arheološkog muzeja promatranje pomrčine Sunca oko 92% pomoću video projekcije i posebno naručenih naočala za promatranje gdje je stalno bilo nazočno 200-300 građana.....2015. godine u petak 20. ožujka vraćamo se na istu lokaciju radi istog događaja: djelomične pomrčine Sunca od nešto više od 50%...........

Dođite u petak 20. ožujka od 9 do 12 sati na prostor ispred Arheološkog muzeja u Zadru (na Forumu)

Nešto više o samoj pomrčini možete pročitati na ovom linku kolege Borisa Štromara iz Astronomskog društva "Beskraj" iz Zagreba

 
SVEMIRSKE VEČERI 2014.
Astronautika
Written by Ivo Dijan   

Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) preko 40 godina organizira razne manifestacije za popularizaciju astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva. Jedna od tih manifestacija su i SVEMIRSKE VEČERI koje ove godine organiziramo u Zadru zahvaljujući domaćinima Zajednici tehničke kulture Zadar, Astronomsko astronautičkom društvu Zadar i Osnovnoj školi “Šime Budinić”.

Ovogodišnje SVEMIRSKE VEČERI su po četvrti put u našoj Županiji, točnije u osnovnoj školi “Šime Budinić” gdje ugošćujemo gospodina Dinka Brautovića iz Akademsko astronomskog društva Rijeka sa predavanjem “Istraživanje kometa pomoću svemirskih letjelica” s posebnim osvrtom na zadnju misiju Rosetta.

Predavanje će se održati u srijedu 26. studenog 2014. godine s početkom u 19:30 sati u prostoru osnovne škole “Šime Budinić”, a oni koji nisu u mogućnosti nazočiti predavanju moći će isto pratiti i sudjelovati preko interneta pomoću poveznice koja će biti postavljena isti dan na web stranici Astronomsko astronautičkog društva Zadar www.aadz.hr kao i na Facebook grupi AAD Zadar https://www.facebook.com/groups/1433554266916093/ korištenjem Microsoftove aplikacije Live Meeting.

Prije samog predavanja ispred škole će biti lansirano nekoliko različitih raketnih modela.

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 4 of 14

Search

Anketa

Koje vam je područje astronomije najzanimljivije?
 

Tko je online

We have 3 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.