company logo

Forma za prijavuPočetna
AADZ
POMRČINA SUNCA 2015.
Vijesti
Written by Ivo Dijan   

20. ožujka ove godine (petak) biti ćemo u mogućnosti popratiti djelomičnu pomrčinu Sunca.

Daleke 1861. godine na staru godinu fratar Antun Dragutin Parčić poznati naš jezikoslovac i prirodnjak te jedan od pionira fotografije u Hrvatskoj snimio je fotografiju djelomične pomrčine Sunca koja spada u pet najstarijih fotografija Sunca na svijetu..................11. kolovoza 1999. godine Astronomsko astronautičko društvo Zadar organizira na prostoru ispred Arheološkog muzeja promatranje pomrčine Sunca oko 92% pomoću video projekcije i posebno naručenih naočala za promatranje gdje je stalno bilo nazočno 200-300 građana.....2015. godine u petak 20. ožujka vraćamo se na istu lokaciju radi istog događaja: djelomične pomrčine Sunca od nešto više od 50%...........

Dođite u petak 20. ožujka od 9 do 12 sati na prostor ispred Arheološkog muzeja u Zadru (na Forumu)

Nešto više o samoj pomrčini možete pročitati na ovom linku kolege Borisa Štromara iz Astronomskog društva "Beskraj" iz Zagreba

 
SVEMIRSKE VEČERI 2014.
Astronautika
Written by Ivo Dijan   

Hrvatski astronautički i raketni savez (HARS) preko 40 godina organizira razne manifestacije za popularizaciju astronautike, raketne tehnike i raketnog modelarstva. Jedna od tih manifestacija su i SVEMIRSKE VEČERI koje ove godine organiziramo u Zadru zahvaljujući domaćinima Zajednici tehničke kulture Zadar, Astronomsko astronautičkom društvu Zadar i Osnovnoj školi “Šime Budinić”.

Ovogodišnje SVEMIRSKE VEČERI su po četvrti put u našoj Županiji, točnije u osnovnoj školi “Šime Budinić” gdje ugošćujemo gospodina Dinka Brautovića iz Akademsko astronomskog društva Rijeka sa predavanjem “Istraživanje kometa pomoću svemirskih letjelica” s posebnim osvrtom na zadnju misiju Rosetta.

Predavanje će se održati u srijedu 26. studenog 2014. godine s početkom u 19:30 sati u prostoru osnovne škole “Šime Budinić”, a oni koji nisu u mogućnosti nazočiti predavanju moći će isto pratiti i sudjelovati preko interneta pomoću poveznice koja će biti postavljena isti dan na web stranici Astronomsko astronautičkog društva Zadar www.aadz.hr kao i na Facebook grupi AAD Zadar https://www.facebook.com/groups/1433554266916093/ korištenjem Microsoftove aplikacije Live Meeting.

Prije samog predavanja ispred škole će biti lansirano nekoliko različitih raketnih modela.

 
Preuzmite besplatan simulator čitavog svemira
Vijesti
Written by Ivo Dijan   

Ovaj odličan simulator omogućuje vam istraživanje svemira u 3 dimenzije, od Zemlje do udaljenih galaksija.

Link: http://www.vidi.hr/Sci-Tech/Svemir/VIDEO-Preuzmite-besplatan-simulator-citavog-svemira

 
« StartPrev12345678910NextEnd »

Page 4 of 14

Search

Anketa

Koje vam je područje astronomije najzanimljivije?
 

Tko je online

We have 2 guests online

feed-image Feed Entries


Powered by Joomla!. Valid XHTML and CSS.